Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 16. heinäkuuta 2022

Wilhelmiinat

 

Monesti yksinkertaisimmat asiat ovat parhaita. Näin on asianlaita myös wilhelmiinapikkuleipien suhteen. Yksinkertaisella reseptillä syntyy nopeasti ja paljon pikkuleipiä. Taas kerran siirapin ja voin yhdistelmä toimii ja nämä pikkuleivät suorastaan sulavat suuhun.

Ainekset n. 60 pikkuleipään;

300g voita

3 dl sokeria

4 rkl siirappia

4 tl vaniljasokeria

1 munan keltuainen

8 dl vehnäjauhoja

3 tl soodaa

Sokerit ja pehmeä voi sekoitetaan kuohkeaksi. Mukaan lisätään munan keltuainen ja lopuksi yhteen sekoitetut kuivat aineet.

Taikinasta leivotaan kuusi, halkaisijaltaan n. 3 cm pötkylää pellille. Yhdelle uunipellille asetellaan leivinpaperin päälle harvakseen kolme pötkylää niin, että ne mahtuvat turpoamaan ja leviämään.

Pikkuleivät paistetaan 175 asteessa 12-15 minuuttia. 

Paistetut pötkylät leikataan välittömästi 2-3 cm siivuiksi ja annetaan pikkuleipien jäähtyä.


Valmiit pikkuleivät säilyvät huoneenlämmössä, kannellisessa rasiassa.


2 kommenttia:

  1. Nyt on Ihan Pakko tehdä näitä. En oo pitkään aikaan tehnyt/syönyt. Himo iski sun herkullisista kuvista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mainiota!!! 😃 Nämä kyllä vie kielen mennessään! On ihanaa, kun leivontapöydälle päätyy jokin ”klassikko”, jota ei aikoihin muistanut leipoa. 🥰

      Poista