Monesti yksinkertaisimmat asiat ovat parhaita. Näin on asianlaita myös wilhelmiinapikkuleipien suhteen. Yksinkertaisella reseptillä syntyy nopeasti ja paljon pikkuleipiä. Taas kerran siirapin ja voin yhdistelmä toimii ja nämä pikkuleivät suorastaan sulavat suuhun.
Ainekset n. 60 pikkuleipään;
300g voita
3 dl sokeria
4 rkl siirappia
4 tl vaniljasokeria
1 munan keltuainen
8 dl vehnäjauhoja
3 tl soodaa
Sokerit ja pehmeä voi sekoitetaan kuohkeaksi. Mukaan lisätään munan keltuainen ja lopuksi yhteen sekoitetut kuivat aineet.
Taikinasta leivotaan kuusi, halkaisijaltaan n. 3 cm pötkylää pellille. Yhdelle uunipellille asetellaan leivinpaperin päälle harvakseen kolme pötkylää niin, että ne mahtuvat turpoamaan ja leviämään.
Pikkuleivät paistetaan 175 asteessa 12-15 minuuttia.
Paistetut pötkylät leikataan välittömästi 2-3 cm siivuiksi ja annetaan pikkuleipien jäähtyä.
Nyt on Ihan Pakko tehdä näitä. En oo pitkään aikaan tehnyt/syönyt. Himo iski sun herkullisista kuvista.
VastaaPoistaNo mainiota!!! 😃 Nämä kyllä vie kielen mennessään! On ihanaa, kun leivontapöydälle päätyy jokin ”klassikko”, jota ei aikoihin muistanut leipoa. 🥰
Poista