Rockyroad on siitä mainio, että siihen voi sekoittaa ihan mitä itse ikinä haluaa ja nyrkkisääntö voi olla vaikka ”more is more”.
Tähän jäätelöön upotin pieniä vaahtokarkkeja, valko- ja maitosuklaamurskaa sekä suklaakastiketta.
Jäätelömassa tehdään perusjäätelön ohjeella;
5 dl kermaa
1 tölkki kondensoitua maitoa
1/2 dl glugoosisiirappia
2 tl vaniliinisokeria
Lisäksi
Pieniä vaahtokarkkeja
Valkosuklaata
Maitosuklaata
Suklaakastiketta
(Maut ja määrät oman maun mukaan)
Kerma vaahdotetaan ja mukaan lisätään kondensoitu maito sekä siirappi ja vaniliinisokeri. Tämän jälkeen massaa vaahdotetaan vielä niin, että se on mukavan tykkyä ja kiinteää.
Massaan sekoitetaan vaahtokarkit ja hienonnetut suklaat.
Massa siirretään kannelliseen astiaan. Pinnalle lorautellaan suklaakastiketta, jota sekoitetaan jäätelömassan joukkoon niin, että ihan kaikki suklaa ei kuitenkaan sekoitu massaan vaan osa jää koristeraidoiksi pintaan. Pinnalle ripotellaan koristeeksi vielä esim. vaahtokarkkeja ja nomparelleja tai koristerakeita.
Jäätelö laitetaan pakastimeen ja annetaan sen jähmettyä n. vuorokausi ennen tarjoilua.
Aijettä! 😋
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti