
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/c0830782-ddf9-4872-be3e-adc467a42c34.jpeg?itok=gCQj7Iwv)
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/030cebb4-7c87-4d35-a7f1-ab6179570b35.jpeg?itok=ExXHGVJk)
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/8d0b2f7b-e0f6-4ae1-8fbf-330caab821de.jpeg?itok=XDvRPcgn)
Kun aloitin muutama vuosi sitten kirjoittamisen, en arvannut että se jonakin päivänä kantaisi vielä näin pitkälle. Muistan, kuinka haparoiden aloittelin, enkä edes tiennyt varmaksi, mitä uskallan julkaista ja mitä en. Lopulta oli vain pakko luottaa itseensä ja omaan tekemiseensä. Päätin että sillä ei oikeastaan ole merkitystä, teenkö asioita ”oikein” tai ”väärin”, koska teen ne omalla tavallani ja kerron niistä myös omalla tavallani.
Tässä välissä ja vuosien aikana blogin osoite on muuttunut pariinkin otteeseen ja jossain netin syövereissä on vielä olemassa myös ”varjoblogi”, jota en ole poistamaan mennyt, vaikka se sisältää osin samoja postauksia kuin nykyinenkin ja vaikka en olekaan ylläpitänyt sitä enää aikoihin. Nykyinen alusta on nyt toiminut hienosti kohta pari vuotta ja tällä tiellä ainakin toistaiseksi jatketaan.
Blogiani on sisällön puolesta mahdotonta lokeroida vain yhden aihealueen blogiksi. En kuitenkaan ole nähnyt tarpeelliseksi lähteä erittelemään postauksia mitenkään. Kaikki nämä asiat ovat itselleni tärkeitä ja saavutan blogin kuvauksessa mainitun ”käsin tekemisen ilon” ja jokaisen tekemisten kautta koen onnistumisen tunteen. Tämän lisäksi koetan rakentaa koko ajan jotain olemassaolevan osaamiseni päälle ja haastan itseäni kokeilemalla monenmoista uutta. Paljon on kuitenkin vielä ideoita, jotka odottavat toteuttamistaan.
Ne, jotka blogiani ovat lukeneet, tietävät sisällöstä löytyvän leipomista, ruokaohjeita, erilaisia tuunauksia, pieniä remontteja, puutarhan hoitoa, askartelua ja käsitöitä. Käsitöiden painopiste on kääntynyt selkeästi virkkaamiseen. (Tätä ei välttämättä ala-asteen käsityön opettaja uskoisi…) Joka tapauksessa. Koska aiheet kumpuavat näin laajalta alalta, ei juttu ja kirjoitukset sitten loppuneetkaan heti kättelyssä.
Sen lisäksi, että julkaisuvuorossa on 200. postaus, sivulla menee ihan juuri 40 000 kävijän raja rikki ja tämän päälle vietän muutaman päivän päästä vielä syntymäpäivääni. 😃 Tästä kaikesta iloisena ja innostuneena ajattelin järjestää arvonnan, jossa jollakulla lukijalla on mahdollisuus voittaa virkkaamani keittiösetti; käsipyyhe ja tiskirätti.
Arvonnan suoritan maanantaina 6.9.2021
Muistathan, että sinun on mahdollista seurata blogia myös blogit.fi sivuston kautta! 😊
Ihanaa alkavaa syksyä Sinulle! 😊
Tämä ihastuttava tuulessa pyörivä spiraalihyrrä syntyy virkkaamalla.
Käytin hyrrän virkkaamisessa 3 koukkua ja 18 säikeistä Molla-kalalankaa (samasta langasta tein aiemmin pöytäliinan). Tällaisen hyrrän voi kuitenkin virkata lähes mistä tahansa paksummasta langasta.
Ehostin hyrrän ulkonäköä hieman romanttisempaan muotoon vielä kolmen ketjusilmukan kaarista ja kiinteistä silmukoista muodostuvalla pitsireunalla. Pitsin tein valkoisella, 3-säikeisellä kalalangalla. Eri värinen reunus korostaa hienosti myös hyrrän liikettä.
Tekeminen aloitetaan luomalla nauha ketjusilmukoista. Nauhan pituus määrittelee hyrrän pituuden. Loin 85 silmukkaa ja lopullisen hyrrän pituudeksi tuli n. 40 cm.
Jokaisen kierroksen lopussa lanka katkaistaan ja seuraavan kerroksen virkkaamien aloitetaan samasta suunnasta kuin edellinen. Aloituspää kannattaa tästä syystä merkitä esim. solmulla tai hakaneulalla, niin ei mene suunnat sekaisin.
Tein ketsjusilmukkanauhaan kiinteän silmukan jokaiseen silmukkaan. Kolmannella kierroksella tein jokaiseen kiinteään silmukkaan 2 pylvästä. Neljännellä kierroksella tein jokaiseen pylvääseen 3 pylvästä. Viimeisellä kierroksella taas kiinteä silmukka jokaiseen pylvääseen.
Alkuperäinen video-ohje löytyi täältä.
Lopuksi päättelin langat niin, että yläpäähän (aloituspäähän) jäi viimeisen kierroksen lanka pitkälle. Tästä syntyi hyrrän ripustusnaru.
Tein pitkän mallisen tupsun hyrrän alapäähän seuraavasti;
Kiersin löyhästi molempia virkkauksessa käyttämiäni lankoja pienen laatikon ympärille. Irrotin lankavyydin laatikosta ja pujotin erillisen langan vyyhdin läpi (tästä tulee tupsun ripustuslanka). Tupsun yläpäähän kieputetaan kuvan mukaisesti lankaa useampi kierros, langat solmitaan ja ne päättellään neulan avulla tupsun sekaan. Lopuksi tupsu kiinnitetään hyrrän alapäähän neulomalla ja solmimalla.
Hauskan näköinenhän tämä pyöriessään on 😊
Tartalettivuokia on eri kokoisia, eli taikinan määrä täytyy suhteuttaa vuokien kokoon. Noin 8kpl tartaletteja syntyy seuraavasti:
Taikinan ainekset;
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voi ja sokeri vaahdotetaan ja mukaan sekoitetaan kananmuna. Kuivat aineet sekoitetaan yhteen ja jauhoseos sekoitetaan voivaahtoon.
Taikinaa lepuutetaan kylmässä n. puoli tuntia.
Taikina kaulitaan ohueksi levyksi ja levystä leikataan tartalettivuoan kokoiset levyt, jotka painellaan vuokiin. Taikinan voi myös painella suoraan ohueksi kerrokseksi vuokiin ja vuokien reunoille.
Ennen paistamista pohjiin painellaan reikiä haarukalla.
Pohjia paistetaan 200 asteisessa uunissa niin kauan, että reunat ovat vaalean ruskeat, eli n. 12-15 minuttia. Ennen täyttämistä pohjien annetaan jäähtyä kunnolla.
Pohjimmaisena kerroksena käytin valmista vaniljarahkaa.
Vispasin n. 1dl kermaa vaahdoksi ja lisäsin siihen hieman sulatettua valkosuklaata. Pursotin vaahdosta ruusukkeen tartaletin toiseen kylkeen ja toiselle puolelle asettelin pensasmustikoita. Mustikoiden päälle valutin sulatettua valkosuklaata. Löysin vielä kätköistäni pieniä mustia koristehelmiä, joita ripottelin kermaruusukkeeseen.
Aika pienellä vaivalla syntyy todellla juhlavia ja kauniita leivoksia. 😊